Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodni-dan-obitelji

O obitelji i roditeljstvu uz Međunarodni dan obitelji

Povodom Međunarodnog dana obitelji u subotu 15. svibnja Obiteljsko savjetovalište i Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije priredili su niz online izlaganja na temu: „Obitelj i roditeljstvo“.  Predavanja su održali volonteri Obiteljskog savjetovališta, četiri psihologinje i jedna socijalna radnica: Jelena Bupić, Katarina Gjenero, Renata Tolja, Kate Tea Divizić i Ana Vidak.

VIDEO Papina videoporuka obiteljima „Obitelj u svjetlu Božje riječi“

Papa Franjo proglasio je Godinu obitelji Amoris laetitia na svetkovinu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, 19. ožujka ove godine, koja će trajati do 26. lipnja 2022., kada će se u Rimu održati 10. svjetski susret obitelji. Povodom Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je Papinu videoporuku obiteljima „Obitelj u svjetlu Božje riječi“ koju je izrekao u zajedništvu s obitelji.

Molitva na Međunarodni dan obitelji u dubrovačkoj katedrali

Na Međunarodni dan obitelji, u petak 15. svibnja dubrovački biskup Mate Uzinić predvodio je večernju molitvu u dubrovačkoj katedrali namjenjujući je upravo za obitelji koje su u ovoj pandemiji nosile veliki teret u zaštiti svojih članova.

Papa pozvao na molitvu za mir u obiteljima

Na jutarnjoj misi koju je predvodio u kapeli Doma Sv. Marte u Vatikanu 15. svibnja, papa Franjo poručio je da je obitelj mjesto poštovanja i slobode, prenosi Vatican News.