Budi dio naše mreže
Izbornik

Premijer Plenković: Imenovanje mons. Radoša varaždinskim biskupom pokazuje trajnu brigu Svete Stolice da postavlja najbolje prezbitere na biskupske stolice

Zagreb (IKA)

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku mons. Boži Radošu, novoimenovanome varaždinskom biskupu.

“Preuzvišeni oče biskupe, s veseljem sam upravo primio vijest da Vam je papa Franjo povjerio u pastoralnu brigu Biskupiju varaždinsku. Iznimno mi je drago da je Sveti Otac prepoznao u Vama svećenika čiji život prožima duhovnost i pastoral mladih svećenika, čemu ste posvetili i svoj život i svoje svećeničko poslanje. Sretan sam što sam na čelu izaslanstva Vlade imao priliku u čak u dva navrata za vrijeme Vaše službe rektora posjetiti Zavod sv. Jeronima u Rimu i biti svjedokom brige za rimsku hrvatsku baštinu koju Zavod pomno čuva, ali i za trajnu edukaciju i formaciju mladih hrvatskih svećenika. Vaše imenovanje pokazuje trajnu brigu Svete Stolice da najbolje prezbitere postavlja na biskupske stolice. Molim Vas, primite iskrene čestitke uime Vlade Republike Hrvatske i u moje osobno ime”, napisao je u čestitku predsjednik Vlade.