Budi dio naše mreže
Izbornik

Profesori i roditelji učenika Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića hodočastili u Aljmaš

Aljmaš (IKA)

Šezdesetak profesora i roditelja učenika Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića, Slavonski Brod, na čelu s ravnateljem fra Ivanom Crnkovićem, hodočastilo je u subotu 29. listopada u Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Hodočasnike je po dolasku pozdravio upravitelj svetišta preč. Tomislav Ćurić, a potom je dugogodišnji prijašnji upravitelj preč. Ante Markić upoznao hodočasnike s poviješću toga Gospina svetišta, napose s onom najnovijom, kada su ih srpski agresori u Domovinskom ratu prognali iz njihovih ognjišta, srušili crkvu i sve kuće.

Kako su toga dana u svetište hodočastili vjernici iz Strošinaca, Soljana i Vrbanje sa svojim svećenicima Krešimirom Šafom i Matijom Aušićem, zajedno su s njima sudjelovali na misnom slavlju, koje je predvodio ravnatelj gimnazije.

Nakon mise hodočasnici su na aljmaškoj Kalvariji molili križni put po tekstovima križnoga puta „Pođi za mnom“, kojega je napisao prof. Tomislav Ivančić.

Toga su dana hodočasnici pohodili i zajednicu Cenacolo, gdje su im štićenici, koji se liječe od raznih ovisnosti, posvjedočili o svojim duhovnim iskustvima Božje blizine i njegove ljubavi koja ih liječi.