Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava pete obljetnice početka Duhovno-duhovitih večeri na Svetome Duhu

Zagreb (IKA)

Peta obljetnica početka održavanja Duhovno-duhovitih večeri, evangelizacijskog projekta koji za mlade organizira Evangelizacijska zajednica Sveti Duh, obilježena je 12. listopada 2023. svečanim euharistijskim slavljem koje je u manjoj bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu predvodio ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Misu su suslavili voditelj zajednice fra Stjepan Brčina, rektor manje bazilike i župnik fra Ivan Marija Lotar i subraća koja inače na Duhovno-duhovitim večerima ispovijedaju ili predvode misna slavlja.

Okupljenima se na početku mise obratio fra Stjepan. “Neka nas rad na njivi Gospodnjoj uvijek zbližava kako bismo svjedočili ono što Krist zapovijeda – ‘da svi budemo jedno’. Bez vas, dragi dobročinitelji, koji nam pomažete molitvama i materijalno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Stoga zahvaljujem svakome pojedinom od vas što ste u Duhovno duhovitim večerima prepoznali vrijednost za spasenje tolikih duša koje su Bogu najdragocjenija valuta. Na kraju, hvala svim članovima i članicama Evangelizacijske zajednice Sveti Duh, svima koji su kroz zajednicu prošli i svima koji su još uvijek u njoj. Iza nas je tek prvih pet godina. Gospodin nas još itekako treba”, poručio je o. Brčina.

U homiliji je provincijal fra Miljenko pojasnio naviješteno Evanđelje o tome kako treba moliti i zašto treba imati pouzdanja u Boga. Spominjući obljetnicu Duhovno-duhovitih večeri, fra Miljenko je naglasio da želi “najprije zahvaliti Bogu za sve njegove milosti koje nam je udijelio kroz sve ovo vrijeme kako se ovdje okupljamo. Također, kao provincijal, želim iskreno zahvaliti i svoj svojoj subraći, na čelu s fra Stjepanom koji organizira ove Duhovno duhovite večeri.”

Obraćajući se pak sudionicima, koji se inače četvrtkom okupljaju na Duhovno-duhovitim večerima, fra Miljenko je naglasio da ih želi ‘u ime Božje ohrabriti i potaknuti da i dalje budu postojani, jer to će im oplemeniti život.’ “Ne dajte se zbuniti raznim lošim vijestima i protuevanđeoskim stavovima u današnjem društvu, nego i dalje kucajte i tražite da mognete postati što vjerodostojniji svjedoci Božje ljubavi u današnjem svijetu, Njegovi radosni svjedoci i obnovitelji ovoga svijeta u kojemu živimo”, pozvao ih je fra Miljenko.

Nakon misnoga slavlja održano je euharistijsko klanjanje i potom slavljenje, a sve je završeno druženjem na prostoru pored bazilike sv. Antuna.

Foto: IKA

Foto: IKA

Foto: IKA