Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava svetkovine sv. Franje Asiškoga u Frankfurtu

Frankfurt (IKA)

Svetkovina sv. Franje Asiškoga proslavljena je u Hrvatskoj katoličkoj župi u Frankfurtu misom tijekom koje je bilo primanje i zavjetovanje u mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS).

Misu je predslavio fra Petar Komljanović.

Nakon homilije uslijedio je obred primanja kojim je petero braće i sestara stupilo u OFS. Nakon toga, troje braće i sestara dalo je prve privremene zavjete na godinu dana. Četvero braće i sestara obnovilo je svoje zavjete na godinu dana. Zavjete je primio ministar bratstva Vjekoslav Luburić, a potvrdio ih je duhovni asistent fra Petar Komljenović, nakon čega je bilo upisivanje u knjigu zavjetovanika.

Proslavi svetkovine prethodila je trodnevna duhovna obnova. Započela je slavljem euharistije i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi sv. Ante. Drugoga dana održan je izlet u Marijansko svetište Marienthal. Trećega dana misu u crkvi sv. Ante predslavio je fra Frano Milanović-Litre, a suslavili su o. Komljenović i duhovni asistent Franjevačke mladeži (Frama) fra Kristijan Šilić. Poslije mise bio je Obred preminuća serafskog oca sv. Franje. Tijekom obreda, čitanja su predvodili članovi Frame i OFS-a.