Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijalna poglavarica sestara Družbe Misionarki Ljubavi pohodila biskupe Komaricu i Semrena

Banja Luka (IKA/TABB)

Nova provincijalna poglavarica sestara Družbe Misionarke Ljubavi s. Cecile Lip, rodom iz Poljske, u pratnji poglavarice banjolučkog samostana ovih sestara s. Marije Anđele Majstorović, pohodila je u srijedu 28. travnja u biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci mons. Franju Komaricu, banjolučkog biskupa, a zatim i pomoćnog biskupa mons. Marka Semrena, izvijestio je TABB.

Bio je to prvi službeni pohod nove poglavarice njezinim sestrama koje djeluju u Banjoj Luci i Bihaću.

Razgovarali su i o aktualnoj migrantskoj problematici na području Unsko-sanskog kantona, gdje sestre ove Družbe pružaju dragocjenu raznovrsnu pomoć brojnim migrantima iz azijskih i afričkih zemalja, koji nastoje prijeći granicu s Hrvatskom i doći do neke od zapadnoeuropskih zemalja.

Biskup Komarica zahvalio je poglavaricama sestara za dragocjeno svjedočanstvo nesebične kršćanske ljubavi, koje njihove sestre već godinama pružaju brojnim ljudima u teškim životnim situacijama u Banjoj Luci i u drugim dijelovima njegove biskupije. Naglasio je kako su sestre svete Majke Terezije veliko obogaćenje u nastojanju i drugih redovničkih zajednica u biskupiji da pridonesu liječenju brojnih nezacijeljenih rana iz posljednjeg rata.