Budi dio naše mreže
Izbornik

Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu predana vrijedna donacija Turske Agencije za suradnju i koordinaciju

Zagreb (IKA)

Turska Agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Caritasu župe sv. Antuna Padovanskoga -Pučkoj kuhinji 100 paketa prehrambenih proizvoda za najpotrebitije.

Donaciju je osobno uručio koordinator-ataše zagrebačkog ureda TIKA-e pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu Haşim Koç. Turski ataše napomenuo je kako je donacija koja se raspodjeljuje u Hrvatskoj ukupno vrijedna 50.000 eura, a dio je već isporučen za područje Vukovarsko-srijemske županije, Maljevcu, Gospiću i Šibeniku. Turska Agencija za suradnju i koordinaciju TIKA već godinama djeluje i na području Republike Hrvatske. Ukupno je u Hrvatskoj podijeljeno 1100 paketa, odnosno 19 tona prehrambenih proizvoda hrvatske tvrtke Podravka.

‘Ova je humanitarna akcija organizirana u povodu predstojećih Ramazana i Bajrama, koji su blagdani darivanja, što je mali dar države Turske i TIKA-e. Naša agencija surađuje sa 60 zemalja u cijelom svijetu, a posebno mi je drago da surađujemo s Crvenim križem, humanitarnim udrugama i prvi put s vašom župom i Pučkom kuhinjom“, rekao je Koç, a izvijestila uprava Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Posebno se osvrnuo na djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu koja je, kako je rekao, učinila puno dobra osobito u vrijeme epidemije i čiji se rad daleko prepoznaje i vrednuje.

Na donaciji je zahvalio voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović posebno istaknuvši zahvalnost Republici Turskoj što je prepoznala djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu te ju uvrstila u humanitarni projekt TIKA-e. Od samih početaka, prije 25 godina Pučka kuhinja na Svetom Duhu vodila se logikom pomaganja ljudima u potrebi, naše cjelokupno djelovanje usmjereno je prvenstveno na čovjeka u potrebi, pri tome nikada nismo gledali vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost kao kriterij za pomaganje nego u svakom čovjeku vidimo brata koji je u potrebi, istaknuo je u svojoj zahvali fra Vladimir Vidović.

Paketi humanitarne pomoći odmah su podijeljeni korisnicima Pučke kuhinje.