Budi dio naše mreže
Izbornik

Ravnatelji karitativnih ustanova čestitali mons. Devčiću na Nagradi za životno djelo

Rijeka (IKA)

Ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. Marija Faustina Kovačević i ravnateljica Caritasova doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sveta Ana“ Željka Frković sastale su se u srijedu 30. lipnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci s riječkim nadbiskupom mons. Ivanom Devčićem i u ime ravnatelja i voditelja nadbiskupijskih karitativnih ustanova čestitale mons. Devčiću na Nagradi za životno djelo koja mu je uručena uoči svetkovine sv. Vida, prema odluci Grada Rijeke.

„Uprava Grada ovim je činom prepoznala Vaše dugogodišnje zalaganje u promicanju znanosti, ekumenizma i pastorala, što je dokaz iznimne vrijednosti Vašeg rada i djelovanja s ciljem stvaranja bolje zajednice u kojoj živimo. Uz brojna područja na kojima ste ostavili neizbrisivog traga, mnogo ste činili i za karitativno djelovanje mjesne Crkve. Vaša je trajna namjera bila jačanje karitativnog djelovanja kako bi djelotvorna kršćanska ljubav dotaknula što veći broj ljudi u potrebi“, poručile su ravnateljice riječkom nadbiskupu na vrijednom priznanju.

„Kada govorimo o Crkvi i Caritasu, govorimo o dvije nerazdvojive stvarnosti, jadna bez druge ne mogu. Caritas je usađen u same temelje Crkve, on je jedan od tri nosiva stupa, uz naviještanje Božje riječi i sakramentalni život“, rekli ste u više navrata govoreći o Caritasu, a to ste i potvrđivali djelima. O tome najbolje svjedoči podatak da je u tom razdoblju s radom započelo 5 karitativnih ustanove koje se brinu o siromašnima i bolesnima, uključujući i Hospicij. Svaka od tih ustanova neupitnu pomoć i podršku imala je upravo u Vama. U Vašem je mandatu izgrađena i sadašnja zgrada nadbiskupijskog Caritasa koja ima skladište i prostore koji su nužni za rad ovakve ustanove, poručile su Frković i Kovačević.

Uz ravnateljicu Caritasa nadbiskupije Rijeka i ravnateljicu Caritasova doma „Sveta Ana“, čestitkama su se pridružili ravnatelji i voditelji ostalih karitativnih ustanova: voditeljica Kuće utočišta sv. Vinka Paulskog s. Veronika Mila Popić, ministra Franjevačkog svjetovnog reda Trsat u ime Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ Marija Mioč, voditeljica Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ Elida Verunica te v.d. ravnatelj Hospicija „Marija K. Kozulić“ vlč. dr. Đuliano Trdić.