Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka nadbiskupija donirala KBC-u Rijeka dva defibrilatora

Rijeka (IKA)

Riječka nadbiskupija donirala je sredstva za kupovinu dva defibrilatora koji su u ponedjeljak 18. srpnja 2022. uručeni Kliničkom bolničkom centru Rijeka.

Donaciju je ravnatelju KBC-a Rijeka prof. dr. Alenu Ružiću uručio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Nadbiskup je istaknuo da je riječ o materijalnom znaku zahvalnosti KBC-u za sve učinjeno u pandemiji.

„Ovaj čin primjer je na koji način Riječka nadbiskupija želi biti prisutna u društvu, pokazati socijalnu osviještenost te brinuti za najslabije, u ovom slučaju bolesnike“, naglasio je mons. Uzinić. Dodao je da liječnici pomažu ljudima na fizičkoj razini, a svećenici na duhovnoj.

Prof. dr. Ružić zahvalio je u ime svih djelatnika ustanove za donaciju vitalne opreme napredne tehnologije. Donacija je vrijedna 150 tisuća kuna. Oprema će se koristiti za oživljavanje najtežih bolesnika na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Sušak, odnosno na endoskopiji Klinike za internu medicinu, na riječkom lokalitetu.

U kraćem razgovoru mons. Uzinić  i prof. dr. Ružić izrazili su zadovoljstvo uspješnom suradnjom na zajedničkim projektima poput Hospicija, izrazivši spremnost za nove zajedničke projekte za pomoć vjernicima i svim građanima.

Primopredaji donacije prisustvovali su sa strane KBC-a pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana i zamjenica glavne sestre Morana Magaš, te mons. Matija Matičić u pratnji nadbiskupa koadjutora.

Donirani defibrilatori Zoll R-serije ALS objedinjuju jedinstvene karakteristike koje omogućavaju brzo i sigurno djelovanje u bolničkom okruženju, a uključuju LCD ekran i 3-kanalni EKG monitoring.