Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječki nadbiskup i metropolit Uzinić uputio čestitku novoimenovanom porečkom i pulskom biskupu Štironji

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić uputio je u utorak 31. siječnja 20223. čestitku novoimenovanom porečkom i pulskom biskupu Ivanu Štorinji koju prenosimo u cijelosti.

Dragi biskupe Ivane,

Pridružujući se radosti vjernika, posvećenih osoba i svećenika Porečke i Pulske biskupije koji su već duže vrijeme bili u iščekivanju svoga biskupa koji će među njima, s njima i za njih „na izvrstan i vidljiv način (imati) ulogu samoga Krista, Učitelja, Pastira i Svećenika (djelovati) u njegovoj osobi“ (LG 21,2), izražavam ti čestitke u povodu tvoga imenovanja porečkim i pulskim biskupom te ti u ime biskupa, svećenika i vjernika Riječke metropolije i svoje osobno ime želim srdačnu dobrodošlicu u Riječku metropoliju.

S nadom u dobru buduću suradnju, kako u okvirima Riječke metropolije tako i u okvirima Hrvatske biskupske konferencije, na tebe i tvoje buduće služenje vjernicima Porečke i Pulske biskupije zazivan Božji blagoslov i nebeski zagovor Blažene Djevice Marije i zaštitnika ovih dviju sjedinjenih biskupija, sv. Maura mučenika i sv. Tome apostola.

S poštovanjem u Kristu odani,

Mate Uzinić,
riječki nadbiskup i metropolit