Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječki srednjoškolci i vjeroučitelji slavili misu zahvalnicu za proteklu školsku godinu

Rijeka (IKA)

Srednjoškolci i vjeroučitelji grada Rijeke slavili su u srijedu 12. lipnja, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva, Assunta), misu zahvalnicu za proteklu školsku godinu.

Euharistiju je predslavio riječki nadbiskup Mate Uzinić, a suslavitelj je bio voditelj nadbiskupijskog Ureda za mlade vlč. Ivan Seletković.

Mlade učenike nadbiskup je potaknuo da, svjesni da je sve od Boga darovano, vjeru prenose drugima. „Mi smo tu da bi zahvalili. Sve što imamo je Božji dar. U nama postoji puno snage da se sve promijeni i postane onako kako Bog to želi, ali je važno da se ne pouzdajemo samo u sebe i da nismo prignuti nad sebe i svoj interes, nego da se pouzdajemo u Gospodina i da se u ljubavi i služenju prignemo na druge ljude. Ti drugi su oni koji su tu sada pokraj nas, ali su to i oni drugi kojima smo poslani nakon našeg susreta ovdje“, naglasio je.

Mons. Uzinić je protumačio tekst prvog navještenog čitanja u kojemu prorok Ilija pokazuje narodu da je Bog svemoćan i milostiv, za razliku od lažnih božanstava. „Znamo da nismo mi ti koji svojim snagama spašavaju sami sebe. Ne pouzdajemo se u sebe nego u Boga. Tako od Boga moramo učiti kako živjeti. Nismo u središtu mi i naši interesi, nego smo pozvani poput Boga biti usmjereni prema drugome“, poručio je.

Misno slavlje je organizirao Katehetski ured Riječke nadbiskupije s predstojnicom Ksenijom Rukavinom Kovačević, a pjevanje je predvodio glazbeni sastav vjeroučitelja.