Budi dio naše mreže
Izbornik

Rijeka: Blagoslov u podne građana i grada

Rijeka (IKA)

Rektor katedrale Sv. Vida mons. dr. Matija Matičić dok traje pandemija COVID-19, svaki dan uključujući i nedjelju u 11.30 sati sam slavi misu u zatvorenoj katedrali i poziva sve čije su upisane misne nakane u katedrali te sve iz zajednice da se pridruže u duhu i molitvi u to vrijeme.

Cijelo vrijeme dok traje pandemija pa do završetka, Presveti Oltarski Sakrament trajno je izložen u zatvorenoj katedrali podno Čudotvornog Raspela između Relikvije Krvi i Relikvije Križa u srcu Rijeke. Rektor svakoga dana u podne dok zvone zvona za molitvu Anđeo Gospodnji, s otvorenog prozora (vitraja sv. Nikole) iznad vrata (portala) katedrale, blagoslivlja s Presvetim grad i građane. Rektor katedrale moli vjernike da se radi toga ne zadržavaju na Trgu Grivica, nego gdje god se nalazili prime blagoslov, bilo u stanu, na radnom mjestu ili ulicama grada.

Ovime rektor riječke prvostolnice želi iskazati blizinu svojim vjernicima iz katedralne zajednice, ali i svim građanima moleći za njih i u duhu s njima za vrijeme strašne pandemije COVID-19.