Budi dio naše mreže
Izbornik

Rijeka: Natječaj za stipendiranje srednjoškolaca i studenata

Rijeka (IKA)

Caritas nadbiskupije Rijeka s početkom školske i akademske godine 2022./2023. pokrenuo je program stipendiranja učenika i studenata slabijeg imovnog stanja.

Dodijelit će ukupno 20 stipendija, 10 za srednjoškolce i 10 za studente. Mjesečni iznos stipendije u iznosu od 750 kuna za srednjoškolce i 1000 kn za studente, isplaćivat će se u deset mjesečnih obroka tijekom akademske godine.

Iz tog je razloga pokrenut natječaj tijekom kojega se prikupljaju prijave zainteresiranih za dobivanje stipendije. Osnovni kriterij za odabir stipendista je imovinski status, ali potrebno je zadovoljiti još uvjeta: kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske, redovno upisani u godinu škole, odnosno studija, imati prebivalište na području Riječke nadbiskupije te ne smiju imati novčanu potporu za školovanje odobrenu od nekog drugog subjekta.

Prijave se primaju do 15. listopada, a više informacija o natječaju dostupno je na web stranicama Caritasa. www.caritas.ri-nadbiskupija.com

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti kod svojih župnika, jer od njih moraju dobiti i preporuku za pristupanje natječaju.