Budi dio naše mreže
Izbornik

Sarajevo: Nadbiskupi primili fra Božu Vuletu

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić i vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić primili su generalnog vizitatora Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Božu Vuletu u petak 5. studenoga u Nadbiskupovoj rezidenciji u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Kardinal Puljić upoznao je fra Božu s trenutačnim stanjem vjernika katolika u nadbiskupiji, ali i s cjelovitom slikom života vjernika na području cijele BiH. Posebno je naglasio da se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji odvija Prva sinoda Vrhbosanske nadbiskupije, u koju su osim osoba posvećenog života uključeni i vjernici laici. Kardinal je istaknuo dobar angažman i suradnju franjevaca kako u svojoj provinciji tako i na području cijele nadbiskupije. „Važno je imati dobru suradnju i gajiti zajedništvo, bez obzira kojemu redu pripadali jer svi smo mi braća u Kristu“, zaključio je kardinal Puljić.

Fra Bože je zahvalio kardinalu Puljiću i nadbiskupu Vukšiću na primanju i na njihovoj dobrodošlici i podršci kroz njegov rad kao generalnog vizitatora Bosne Srebrene.