Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak u Vojnom ordinarijatu

Zagreb (IKA)

U prostorijama Vojnog ordinarijata u Zagrebu u četvrtak, 20. listopada održan je sastanak na kojem je analizirana organizacija i provedba 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke i proslave jubileja Vojnog ordinarijata.

Trideseto hodočašće Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke održano je 2. listopada 2022., a tijekom hodočašća svečano je proslavljena 25. obljetnica utemeljenja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Vojni ordinarij Jure Bogdan započeo je sastanak molitvom te je zaželio dobrodošlicu zapovjedniku hodočašća brigadnom generalu Ivanu Raosu, zamjeniku zapovjednika Josipu Bukviću, načelniku Općine Marija Bistrica Josipu Milički te svim predstavnicima ministarstava i službi koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi hodočašća i proslave jubileja Vojnog ordinarijata. Biskup je istaknuo da je održano hodočašće bilo vrlo dobro organizirano te je zahvalio svima koji su svojim trudom doprinijeli dostojanstvenoj proslavi ove obljetnice.

Sastanak je vodio generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, koji je nakon uvodne riječi i pozdrava pozvao okupljene da podijele dojmove, osvrte i primjedbe na sve ono što je dobro učinjeno i na ono što se još može popraviti pri organiziranju sljedećeg hodočašća. Zapovjednik 28. hodočašća brigadni general Ivan Raos i zamjenik zapovjednika Josip Bukvić izrazili su zadovoljstvo organizacijom i provedbom hodočašća te uspješnom suradnjom svih sastavnica. Zatim su nazočni djelatnici službi koje su sudjelovale u pripremi i provedbi hodočašća iznijeli svoja zapažanja i sugestije.

U završnoj riječi, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan podsjetio je okupljene na riječi kojima je u Djelima apostolskim opisana zajednica prvih kršćana: „U mnoštvu onih što prigrliše vjeru bijaše jedno srce i jedna duša“ (Dj 4, 32-37). Biskup je istaknuo da se ovakvo zajedništvo očitovalo u radu svih okupljenih te ih je pozvao da se i u budućim aktivnostima trude oko iskrenog zajedništva jer je upravo to najsnažnije svjedočanstvo kršćanske vjere.