Budi dio naše mreže
Izbornik

Šibenik: Treći dan devetnice sv. Mihovilu posvećen duhovnim zvanjima

Šibenik (IKA)

Treći dan devetnice zaštitniku Šibenske biskupije sv. Mihovilu bio je posvećen duhovnim zvanjima. Misno slavlje i klanjanje u katedrali Sv. Jakova u četvrtak 22. rujna predvodio je ovogodišnji mladomisnik i župni vikar u katedrali don Šime Pleadin, izvijestila je Šibenska biskupija.

U suslavlju su bili katedralni župnik don Krešeimir Mateša i također mladomisnik, župni vikar u župi Ražine don Ante Vrcić. Svjedočanstvo o duhovnom pozivu dala je franjevka od Bezgrešne s. Mirna Bilandžić i novakinja s. Tea Božić.  Također je svjedočio i bogoslov Šibenske biskupije Stipe Ljubetić.

U homiliji je don Šime govorio o duhovnom pozivu i duhovnim zvanjima u Crkvi. Naglasio je radosti koje dolaze sa duhovnim pozivom i odgovorom na njega. Bogoslov Stipe Ljubetić koji dolazi iz Župe Vrpolje rekao je da je u životu najvažnije tražiti što je volja Božja u životu.

Sestra Mirna Bilandžić opisala je svoj put do redovništva. Naglasila je da su je Bog i njegova providnost dovele u Družbu sestra franjevki od Bezgrešne. Kroz primjer i život Službenice Božje majke Klare Žižić odlučila se za Družbu sestra franjevki od Bezgrešne.

Novakinji Tei Božić u  hodu  prema redovništvu pomogla je s. Mirna Bilandžić. U karizmi Družbe sestra franjevki od Bezgrešne vidjela je ono što očekuje od redovničkog života: nasljedovanje Krista po primjeru svetog Franje Asiškog te ljubav prema djeci i rad sa njima, izvijestila je Šibenska biskupija.