Budi dio naše mreže
Izbornik

Sindikalistica Ana Tuškan za Glas Koncila: "Proces pripreme obrazovne reforme je kaotičan"

Zagreb (IKA)

„S terena često primamo pritužbe da je cijeli taj proces pripreme reforme prekaotičan i ispada da je glavni zadatak postao skupiti što više znački u virtualnim učionicama, a proces odgoja i obrazovanja predstavlja mnogo više od toga", rekla je u intervjuu za Glas Koncila glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan koji broji oko 26 tisuća članova iz sustava školstva.

Uoči početka nove školske godine Ana Tuškan za Glas Koncila govori o reformi školskoga sustava. Nakon jednogodišnjega provođenja eksperimentalnoga programa ove će se jeseni u svim hrvatskim školama krenuti sa „Školom za život“. Tuškan je navela i kako je ‘dodatni problem u procesu pripreme reforme i to što se mnogi zaposlenici ne usude javno govoriti o tome jer se boje reakcija’.

„Ni jedna reforma ne može i neće biti uspješna ako se ne pita one koji ju trebaju provoditi. Ne treba se bojati mišljenja struke, ona su dobar pokazatelj, a učitelji žele savjetovati i pomagati kako bi obrazovanje bilo što kvalitetnije. Svi mi želimo sustav koji će biti prilagođeniji potrebama učenika i uvjete rada koji su bolji za zaposlenike u sustavu odgoja i obrazovanja“, rekla je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

U intervjuu se govori i o statusu hrvatskih učitelja i drugoga nenastavnoga osoblja, povećanju plaća, ali i o problemu zatvaranja škola u manjim mjestima.

Intervju s Anom Tuškan u cijelosti pročitajte u novom broju Glasa Koncila.

 

 

Ključne riječi:
Glas Koncila intervju intervju gk