Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: intervju-gk

Intervju Glasa Koncila s dr. Tončijem Matulićem

Poruke vazmenoga trodnevlja i Uskrsa u teškim i izvanrednim okolnostima koje su uvjetovane epidemijom koronavirusa, mjerama protiv epidemije koje zadiru i u uobičajeno vjerničko slavljenje svetih otajstava, kao i potresom koji je nedavno pogodio Zagreb – u tom se tematskim okvirima kreće redoviti intervju u novom, uskrsnom dvobroju Glasa Koncila.

O ekonomiji zajedništva za Glas Koncila govori Lawrence Chong

Novi broj Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 15. ožujka donosi intervju s konzultantom Lawrencom Chongom koji govori o ekonomiji zajedništva koja se temelji na kulturi davanja pod naslovom „Da se okonča nedostatak dobara, ali i dostojanstva“.

Intervju Glasa Koncila s Rokom Mišetićem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s demografom s Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Rokom Mišetićem. Naglasio je kako nema razvoja bez kvalitetne i stabilne demografske politike te ocijenio pozitivnim pokretanje novog studijskog usmjerenja na Sveučilištu u Zagrebu koje će se baviti demografijom i hrvatskim iseljeništvom.

Sindikalistica Ana Tuškan za Glas Koncila: "Proces pripreme obrazovne reforme je kaotičan"

„S terena često primamo pritužbe da je cijeli taj proces pripreme reforme prekaotičan i ispada da je glavni zadatak postao skupiti što više znački u virtualnim učionicama, a proces odgoja i obrazovanja predstavlja mnogo više od toga", rekla je u intervjuu za Glas Koncila glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan koji broji oko 26 tisuća članova iz sustava školstva.