Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Molitva za oboljele od koronavirusa

Slavonski Brod (IKA)

Vjernici župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, na poseban su način u srijedu 18. ožujka, na uočnicu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika obitelji i domovine Hrvatske, molili i postili za sve oboljele od koronavirusa, za zdravstvene djelatnike i odgovorne, kao i za poštedu svoga grada, kraja i domovine od širenja virusa.

Poštujući upute o sudjelovanju na misnim slavljima župljani su sudjelovali na jutarnjom i večernjoj misi, koje je u Pastoralnom centru predvodio domaći župnik Ivan Lenić. Uz izloženu sliku sv. Josipa molili su njegov zagovor u ovim teškim životnim poteškoćama.

Posebno je pobožan bio sat milosrđa od 15 do 16 sati u župnoj crkvi. Nakon pjevane krunice i zaziva Božjem milosrđu župnik Lenić je pred kipom Gospe Brze Pomoći u molitvi povjerio Gospi sve stanovnike grada u obrani od širenja koronavirusa. Podsjetivši da u litanijama Gospu nazivamo obranom od bolesti i pošasti, ustvrdio je „da nam je potrebno skloniti se pod Gospino krilo i moliti njezin zagovor, a Ona će pomoći kako je i dosada uvijek pomagala“.

Slijedio je uz pjevanje psalma „Tebi vapim“ pokornički ophod oko crkve, koji je nakon polaganja pet lampiona, kao simbol pet Isusovih rana, pod križem ispred crkve završio blagoslovom.

„U ovim danima vraćamo se onom najbitnijem, da se naučimo da ne možemo u životu sve mi isplanirati, odrediti i to puno puta bez Božjeg promisla. Pozvani smo izabrati ono bitno i činiti ono što nam je istinski potrebno, što nas čini ljudima i vjernicima“, poručio je župnik Lenić. Župljane je u ovim teškim korizmenim danima pozvao na ustrajnu molitvu kao i na odgovorno ponašanje i poslušnost svojim biskupima i ostalim nadređenima, jer je to, kako je rekao, naše kršćansko svjedočanstvo prema bližnjemu.