Budi dio naše mreže
Izbornik

COVID-19: Stacionar Arena Zagreb zbrinuo više od 100 pacijenata zaraženih koronavirusom

Zagreb (IKA)

Otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju COVID-19 pandemije - Stacionar Arena Zagreb - od 28. studenoga, kada su zaprimljeni prvi pacijenti pa do danas, zbrinuo je više od 100 pacijenata zaraženih koronavirusom, piše u priopćenju Operativnog stožera Stacionar Arena Zagreb i Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice od četvrtka 10. prosinca, koje prenosimo u cijelosti.

Unutrašnjost Stacionara Arena Zagreb / Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Svi pacijenti do dolaska u Stacionar Arena Zagreb bili su hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava, Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prevezeni su od jedne od navedenih zdravstvenih ustanova do Stacionara Arena Zagreb.

Trenutno je u Stacionaru Arena Zagreb 41 pacijent oboljeli od koronavirusa kojima se pruža kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Dosad su s liječenja u Stacionaru Arena Zagreb otpuštena 62 pacijenta. Dogodio se jedan smrtni slučaj pacijenta u terminalnom stadiju tumorske bolesti koji je bio premješten u Stacionar Arena Zagreb zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Nije imao simptome COVID-19 bolesti, te nije preminuo od posljedica COVID-19.

Medicinsko osoblje Stacionara Arena Zagreb trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.

Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada bili odgovorni, a pozivamo sve ostale da postanu odgovorni i pridržavaju se propisanih epidemioloških mjera kako bi prevladali ugrozu pandemije Covid-19 i pomogli zdravstvenim djelatnicima u smanjenju broja oboljelih.

Stacionar Arena Zagreb – Operativni stožer
Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice

Foto: Davorin Višnjic/PIXSELL