Budi dio naše mreže
Izbornik

STEPINČEVO U KRAŠIĆU Blaženi Stepinac kao svjetionik hrvatskom narodu

Krašić (IKA )

Povodom 20. obljetnice beatifikacije i 120. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca, svećenici Zagrebačke crkvene pokrajine hodočastili su u srijedu, 3. listopada, u Krašić. Upravitelj župe Presvetog Trojstva u Krašiću Ivan Vučak istaknuo je kako ima veliku milost ugostiti svećenike Zagrebačke metropolije predvođene sa svojim pastirima.

“Očekujemo u Krašiću oko 450 svećenika. Doći će nam bogoslovi iz zagrebačke bogoslovije kao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić  s biskupima te umirovljeni celjski nadbiskup Stanislav Lipovšek. Uz to što je ovo veliki povijesni dan, molimo se na nakanu zagovora ovakvoga divnoga sveca”, nadodao je Vučak u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

Vlč. Vučak je otkrio kako nije do kraja ni svjestan ovog događaja.

“Nisam upravitelj župe u Krašiću niti godinu dana, a već  mi je udijeljena milost da budem domaćin događaja s velikim brojem svećenika. Ti susreti ne događaju se često. Svima poručujem neka se mole na zagovor našeg blaženika”, poručio je župnik Vučak.

Među brojnim svećenicima koji su hodočastili u Krašić nalazi se i župnik Hrvatske Dubice u Sisačkoj biskupiji Željko Jurković.

Vlč. Jurković naglasio je kako je blaženi kardinal Stepinac najodličniji sin Hrvatske u novije vrijeme.

“Stepinac je svjetionik našem hrvatskom narodu te je simbol očuvanja katoličke vjere u Hrvatskoj”, nadodao je.

Župnik Jurković smatra kako je Stepinčevo predanje da bude instrument Božje istine uzor svim svećenicima jer je dao svoj život za vjeru.

Ključne riječi:
beatifikacija Stepinac