Budi dio naše mreže
Izbornik

Sućut i molitva pape Franje za žrtve tragedije u školi u Brazilu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je uputio brzojav sućuti povodom tragedije koja se u srijedu 13. ožujka dogodila u školi Raul Brasil u Suzanu, u Brazilu, u kojoj je život izgubilo osam osoba, od kojih pet učenika i tri odrasle osobe. Dvojica atentatora, bivših učenika te škole, poslije su i sebi oduzeli život.

U brzojavu upućenom biskupu Pedru Luizu Stringhiniju papa Franjo je, duboko ožalošćen, izrazio solidarnost i duhovnu utjehu obiteljima pogođenim bezumnim napadom počinjenim u srijedu u školi Raul Brasil u Suzanu, nedaleko od São Paula, u kojemu je život izgubilo osam osoba, od kojih pet učenika u dobi između 15 i 17 godina, dva nastavnika i ujak jednoga ubojice. Dvojica atentatora, obojica bivši učenici te škole, poslije napada su sami sebi oduzeli život.

Pred tom užasnom tragedijom Papa poziva na promicanje kulture mira i praštanja, na pravednost i bratsku ljubav, onako kako nas je Isus naučio. Osim toga, Sveti se Otac moli za ozdravljenje ranjenih te svima udjeljuje svoj apostolski blagoslov. Papin je brzojav, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, pročitan na završetku sprovoda nekoliko žrtava napada.