Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Radoša s natjecateljima Vjeronaučne olimpijade

Varaždin (IKA)

Tradicionalni susret varaždinskog biskupa Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda Varaždinske biskupije preč. Damjana Korena s vjeroučenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima održan je u četvrtak 18. travnja u dvorani Biskupskog ordinarijata Varaždinske biskupije, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Susret je održan s učenicima koji su na međužupanijskoj biskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade osvojili prva tri mjesta. Na susretu su bile i ravnateljice škola na kojima su se održavale pojedine razine natjecanja, a preč. Koren je na početku pozdravio sve okupljene čestitavši na uspjehu te svima zahvalivši na trudu kojeg su uložili u pripremanju i sudjelovanju na ovogodišnjem natjecanju.

„Vjerujem da i vi osjećate da ste učinili veliko djelo ovim svojim hodom, putem, natjecanjem i željom da što više saznate o Bogu. Saznati o Bogu, staviti Boga u svoj život uvijek polazi od srca, jer tu se rađa želja da Boga bolje vidimo, spoznamo, jer ljubav je takve naravi da ljubljenoga što bolje i potpunije upozna. Vjerujem da je  ta sinergija ljubavi bila i kod vas dok ste se pripremali i dok ste imali ovo natjecanje“, poručio je uz čestitku okupljenim učenicima na susretu mons. Radoš, dodavši kako su pozvani na velika djela. Potaknuo ih je da pred sebe ne stavljaju male, nego uvijek velike izazove koji, jasno, nisu oni koje sami mogu ostvariti, ali je potrebno prepustiti se Bogu i s njim surađivati.

Biskup Radoš je i zahvalio Katehetskom uredu na organizaciji susreta, ravnateljicama na gostoprimstvu u školama za vrijeme natjecanja  i mentorima kojima je rekao da su suputnici mladih. „Oni čitaju i vaš elan, i motivacije, i od toga više uče nego što mogu čuti i naučiti od vaših riječi ili od onih knjiga koje vi dajete“, poručio je mentorima biskup Radoš.

U kategoriji osnovnih škola najbolji rezultat ostvarili su vjeroučenici OŠ Trnovec pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Ljiljane Mišak, drugo mjesto zauzela je OŠ Koprivnički Ivanec, a treće OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Koprivnica. U kategoriji srednjih škola u četverogodišnjem programu prvo mjesto osvojili su vjeroučenici Prve gimnazije Varaždin pod vodstvom mentora Krunoslava Bureka, drugo mjesto osvojili su vjeroučenici Medicinske škole Varaždin, dok je treće mjesto pripalo vjeroučenicima Srednje škole Ivanec. U trogodišnjem programu srednjih škola natjecanju je pristupila Obrtnička škola Koprivnica.

Preč. Koren je najavio i da će nagradni izlet kojeg Varaždinska biskupija u suradnji s Katehetskim uredom organizira za vjeroučenike i njihove mentore ovog puta biti u Krašić, Pribić i Sošice, a na samom kraju susreta uručeni su pokloni šalica i podloga za miš. Nakon podjele poklona susret se nastavio druženjem i okrepom, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.