Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Štironje i zadarskog provincijala u Kotoru

Kotor (IKA)

Ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, sa sjedištem u Zadru, fra Tomislav Šanko u pratnji provincijskog definitora fra Josipa Sopte, dubrovačkog gvardijana, susreo se u utorak 17. siječnja s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom u biskupskoj rezidenciji u Kotoru.

Na susretu se razgovaralo o međusobnoj suradnji Franjevačke provincije sv. Jeronima i Kotorske biskupije na području Kotora. Taj je grad donedavno bio obilježen franjevačkim prisustvom kroz djelovanje u Samostanu sv. Klare, koji čuva bogatu knjižnicu s brojim dijelima i inkunabulama.

Biskup Štironja je svoje goste nakon objeda poveo u obilazak grada te su zajedno posjetili katedralu sv. Tripuna i katedralnu riznicu s relikvijarima. Također, posjetili su crkvu sv. Marije, u kojoj se čuva tijelo bl. Ozane Kotorske, te na kraju i Samostan sv. Klare.

Samostan je sada dijelom u vlasništvu sestara milosrdnica koje su biskupu i dvojici franjevaca izrazile dobrodošlicu te ih kratko ugostile, pokazavši im crkvu, knjižnicu i ostale dijelove samostana. Nakon razgledavanja i susreta sa sestrama, uslijedio je povratak u biskupsku rezidenciju i kraći završni razgovor, izvijestila je provincija.