Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret djece i mladih iz Janjeva s biskupom Glasnovićem

Dubrovnik (IKA)

Skupina djece i mladih iz Janjeva na putu prema Novom Vinodolskom gdje će dva tjedna sudjelovati u Maloj školi hrvatskog jezika i kulture, navratila je u ponedjeljak 18. srpnja u Ordinarijat Dubrovačke biskupije da bi se susrela s dubrovačkim biskupom Rokom Glasnovićem.

Dio djece je već ranije upoznao biskupa, a dijelu je ovo bio prvi put. Biskup Glasnović se raspitao o njihovom putovanju i međunarodnom kampu na kojem će sudjelovati te im poželio sretan i blagoslovljen put dijeleći im Božji blagoslov.

Mala škola hrvatskog jezika i kulture održava se od 18. do 29. srpnja u Novom Vinodolskom, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika. Program je namijenjen djeci i mladima od 9 do 16 godina iz kruga hrvatskih zajednica u svijetu, ali i njihovim prijateljima. Uključuje radionice hrvatskog jezika, upoznavanje s hrvatskom povijesti i kulturno-spomeničkom baštinom te radionice u prirodi.

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture provodi se u kontinuitetu od 1993. godine, a do danas je u njoj sudjelovalo preko tisuću i pol djece iz više od trideset zemalja.