Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret duhovnih zvanja iz Malog Lošinja

Mali Lošinj (IKA)

Svećenička i redovnička zvanja iz Malog Lošinja okupila su se u srijedu, 12. kolovoza u rodnoj župi, Malom Lošinju, na svojem trećem druženju i slavljenju Boga.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u Velom Lošinju te je nastavljen u opuštenoj atmosferi međusobnim upoznavanjem i razgovoru o mladomisničkim geslima. U večernjim satima u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije najprije se molila krunica u vidu duhovne priprave za svetkovinu Velike Gospe. Potom je slavljena svečana euharistija koju je predvodio don Luka Paljević.

U homiliji se vlč. Paljević osvrnuo na značenje i ulogu obitelji u vidu odgoja za duhovna zvanja te govorio o ulozi župnika koji su djelovali proteklih desetljeća u Malom Lošinju. Oni su bilo dobri oci, strpljivi i otvoreni u radu s djecom i mladima. Veliku ulogu u molitvi za duhovna zvanja i radu s njima imaju i časne sestre Ančele koje djeluju u župi a čiji je samostan uvijek otvoren za djecu i mladež. Inače, u mnogim župama Krčke biskupije svakodnevno se moli molitva Majci Božjoj za duhovna zvanja „O sveta Majko Božja..!“

Okupljene svećenike i redovnice pozdravio je župnik malološinjske župe don Robert Zubović, koji je na kraju mise pozvao sve da se pomole za pokojne u protekloj godini, a to u s. Imelda Pia Lovrić i mons. don Mario Cosulich.

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju danas ima šestoricu svećenika, pet redovnica, tri kandidatice i jednog bogoslova.