Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret Franjevačkih mladeži u Frankfurtu

Frankfurt (IKA)

Redovnom tjednom susretu Franjevačke mladeži (Frame) u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u petak 17. veljače 2023. priključili su se članovi iz Franjevačke mladeži u Würzburgu i Wiesbadenu.

Nakon što su predstavnici Frama predstavili svoje članove i aktivnosti kojima se bave u svojim zajednicama, domaći duhovni asistent fra Kristijan Šilić održao je kratki nagovor o korizmama koje je obdržavao sv. Franjo.

Potom je uslijedila misa na kojoj je duhovni asistent Frame Würzburg fra Ivan Penava propovijedao o Isusu „koji nas po krštenju i misi opet ujedinjuje u jedan Božji narod nakon što su se ljudi kod kule babilonske razjedinili u različite jezike”. Pozvao je mlade da u svakom gradu kamo putuju potraže crkvu jer će u njoj susresti braću i sestre u vjere, a kod svake franjevačke crkve naići će na zajednicu mladih kojoj se mogu priključiti. Tako će se povezati sa svim članovima Frame i vjernicima u cijelom svijetu.

Nakon mise mladima se obratio župnik HKŽ Frankfurt fra Petar Komljenović, a uz članove Frame iz Wiesbadena bila je njihova duhovna asistentica s. Gordana Davidović. Potom je uslijedila okrepa te igre koje su pripremili članovi Frame iz Frankfurta.