Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret hvarskog biskupa Vidovića s premijerom Plenkovićem

Hvar (IKA)

Hvarski biskup Ranko Vidović primio je u četvrtak 22. srpnja u biskupskom domu u Hvaru predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i njihove suradnike, objavljeno je na službenoj stranici Hvarske biskupije.

U pozdravnoj riječi biskup je izrazio radost zbog boravka predsjednika Vlade i njegovih suradnika na otoku Hvaru, te je nazočne ukratko upoznao s aktualnim stanjem Hvarske biskupije.

Premijer Plenković zahvalio je biskupu Vidoviću na gostoprimstvu i zaželio mu uspješan i plodonosan rad u Hvarskoj biskupiji.

Kako se navodi u izvješću Službe za odnose s javnošću Vlade RH, razgovarali su o nastavku kvalitetnog dijaloga koji hrvatska Vlada i Katolička Crkva vode na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu, kao i suradnji s Hvarskom biskupijom te imovinsko-pravnim pitanjima.

Na susretu su bili nazočni i kancelar Hvarske biskupije don Ivan Jurin i župnik Hvara don Toni Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u dvodnevnom posjetu otoku Hvaru. Nakon sastanka s biskupom susreo se s hvarskim gradonačelnikom Rikardom Novakom. U petak će se predsjednik Vlade Plenković, zajedno s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem, upoznati s dinamikom radova na aglomeraciji Jelsa-Vrboska-Stari Grad.