Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Tomaševića

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem u ponedjeljak 14. veljače 2022. u Uredu zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29), izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Susretu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika gđa Martina Jurišić, viša stručna savjetnica – glasnogovornica Dinka Živalj, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola mr. Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog Tomislav Buntak.

U otvorenom razgovoru izražena je obostrana želja za nastavkom suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa. Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području; poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova.

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Tomašević razgovarali su o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba.