Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grad-zagreb

Vladika Stipić s ukrajinskim vjernicima Grada Zagreba

Križevački vladika Milan Stipić sastao se u srijedu 9. studenoga u biskupskom dvoru u Križevcima sa skupinom vjernika Ukrajinaca Zagreba. Razgovaralo se prvenstveno o pastoralnim prilikama i mogućnostima vezanim za ukrajinsku zajednicu u Zagrebu.

Zabranjeno podizanje zastava Hoda za život u Zagrebu

Inicijativa „Hod za život, obitelj i Hrvatsku“ priopćila je u četvrtak 12. svibnja da im je zabranjeno podizanje zastava Hoda za život u Zagrebu, iako im je prethodno Grad Zagreb izdao pozitivno mišljenje za njihovo postavljanje.

Željka Markić o obustavi izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu

Visoki upravni sud u ponedjeljak, 25. travnja, privremeno je obustavio izvršenje Odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu koja se odnosi na oko 5800 korisnika obuhvaćenih mjerom. Mjera, koja je trebala stupiti na snagu početkom idućeg mjeseca, ukida se do ocjene njezine zakonitosti, potvrdila je u razgovoru za Hrvatski katolički radio predsjednica Udruge "U ime obitelji” Željka Markić.

Život s fratrima

Provincija franjevaca trećoredaca organizira vikend susrete za mladiće koji razmišljaju o duhovnom pozivu, a koji će se održati u Samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu od 8. do 10. travnja za srednjoškolce te od 6. do 8. svibnja za studente i radničku mladež. 

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Tomaševića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem u ponedjeljak 14. veljače 2022. u Uredu zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29), izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Šaško razgovarao s predstavnicima roditeljâ odgojitelja

Uime zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško i biskupski vikar za pastoral i kancelar preč. Marko Kovač primili su u utorak 7. prosinca u Nadbiskupskome duhovnom stolu u Zagrebu predstavnice korisnikâ prava na mjeru „roditelj-odgojitelj“, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Obnovljen i uređen oltarni prostor na Kamenitim vratima

Budući da su Kamenita vrata povijesno-urbana i javna vjerska znamenitost, hodočasničko mjesto za mnoge Zagrepčane i ljude dobre volje, ali i spomenička zanimljivost za turiste koji posjećuju Zagreb, u ožujku je Grad Zagreb (investitor) pristupio redovitoj obnovi i uređenju oltarnog prostora koje je potrajalo sve do srpnja, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3