Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grad-zagreb

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića na temu potresa

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 22. svibnja s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te su se složili da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Ukinute e-Propusnice za putovanja između Grada Zagreba i Zagrebačke županije

S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 19. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoji u priopćenju Službe za informiranje Grada Zagreba od nedjelje 19. travnja.

Grad Zagreb neće slati račune za objekte označene neupotrebljivima

Gradonačelnik Grada Zagreba 23. ožujka 2020. donio je Zaključak o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane potresom na području grada Zagreba i okolice, a koji je uzrokovao materijalnu štetu na imovini velikog broja građana, oštećenja brojnih kuća, zgrada, javnih  objekata.

Od ranih jutarnjih sati 150 vojnika nastavlja pomagati Zagrebu

150 pripadnika Hrvatske vojske od ranih jutarnjih sati ponovo su angažirani u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa. Pripadnici Hrvatske vojske obišli su i Čučerje gdje je bio epicentar potresa, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Grad Zagreb uveo besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 te osigurao smještaj za građane izravno pogođene potresom

Grad Zagreb poziva sve one koji su ostali bez svojih domova ili su u potresu teško oštećeni, da se odmah jave na posebnu liniju Grada 0800 8802 i 0800 8805 kako bi se osigurala adekvatna pomoć u najkraćem mogućem roku. Također svima koji su ostali bez krova nad glavom bit će osiguran smještaj, za sada je to Studentski dom Cvjetno naselje, na adresi Odranska ulica 8. U slučaju potrebe osigurat će se dodatni smještajni kapaciteti.

Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" započeo u Zagrebu

"72 sata bez kompromisa", međunarodni volonterski projekt koji se provodi u 10 europskih zemalja, svoje otvorenje imao je 17.10. u 11 gradova diljem Hrvatske. Volonterski maraton u šestoj godini organiziran je u Dubrovniku, Metkoviću, Sinju, Splitu, Zadru, Karlovcu, Zagrebu, Suhopolju, Sisku, Slavonskom Brodu i Osijeku. Mlade volontere, njih čak 3000, očekuje 400 različitih volonterskih akcija u planu koji predviđa 40 tisuća volonterskih sati. 

Kardinal Duka: I u ovim teškim vremenima imamo nadu i razlog otići nebeskoj zaštitnici Zagreba

“Mislim, da čak i u ovim našim teškim, sigurnosno napetim vremenima, imamo zaista nadu i razlog otići k njoj, nebeskoj zaštitnici Zagreba”, rekao je praški nadbiskup kardinal Dominik Duka predvodeći u petak 31. svibnja 2019. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali povodom proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.