Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grad-zagreb

Covid-19: U Zagrebu obvezne maske i na otvorenom ako nije moguć razmak

U Zagrebu se u subotu 17. listopada uvode nove epidemiološke mjere, među kojima je i obvezno nošenje maski na otvorenim prostorima gdje nije moguć razmak od najmanje dva metra te se, među ostalim, zabranjuju posjeti domovima za starije, izvijestila je u petak navečer 16. listopada gradska uprava, a prenosi Hina.

Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uručena Nagrada Grada Zagreba

Temeljem Zaključka Gradske skupštine Grada Zagreba sa 32. sjednice održane 19. ožujka 2020. ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jeleni Lončar uručeno je priznanje Nagrada Grada Zagreba za djelovanje na području socijalne skrbi i humanitarno djelovanje. Ovo najuglednije priznanje Grada Zagreba ravnateljici Caritasa uručeno je na svečanosti u povodu Dana Grada Zagreba u nedjelju, 31. svibnja.

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića na temu potresa

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 22. svibnja s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te su se složili da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Ukinute e-Propusnice za putovanja između Grada Zagreba i Zagrebačke županije

S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 19. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoji u priopćenju Službe za informiranje Grada Zagreba od nedjelje 19. travnja.

Grad Zagreb neće slati račune za objekte označene neupotrebljivima

Gradonačelnik Grada Zagreba 23. ožujka 2020. donio je Zaključak o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane potresom na području grada Zagreba i okolice, a koji je uzrokovao materijalnu štetu na imovini velikog broja građana, oštećenja brojnih kuća, zgrada, javnih  objekata.

Od ranih jutarnjih sati 150 vojnika nastavlja pomagati Zagrebu

150 pripadnika Hrvatske vojske od ranih jutarnjih sati ponovo su angažirani u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa. Pripadnici Hrvatske vojske obišli su i Čučerje gdje je bio epicentar potresa, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Grad Zagreb uveo besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 te osigurao smještaj za građane izravno pogođene potresom

Grad Zagreb poziva sve one koji su ostali bez svojih domova ili su u potresu teško oštećeni, da se odmah jave na posebnu liniju Grada 0800 8802 i 0800 8805 kako bi se osigurala adekvatna pomoć u najkraćem mogućem roku. Također svima koji su ostali bez krova nad glavom bit će osiguran smještaj, za sada je to Studentski dom Cvjetno naselje, na adresi Odranska ulica 8. U slučaju potrebe osigurat će se dodatni smještajni kapaciteti.

1 2