Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnice gradske uprave Grada Zagreba posjetile Pučku kuhinju i Dom sv. Antuna

Zagreb (IKA)

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba mr. sc. Lora Vidović sa svojom zamjenicom dr. sc. Romanom Galić i voditeljicom Službe za informiranje i medije Anom Gojanović Rakić u petak 9. lipnja posjetila je Dom sv. Antuna Padovanskoga te Pučku kuhinju na zagrebačkom Svetom Duhu.

Ravnatelj Doma sv. Antuna i voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović predstavio je djelovanje i poslanje Doma sv. Antuna te sve izazove s kojima se susreće Pučka kuhinja na Svetom Duhu.

Fra Vladimir je tom prigodom podsjetio na dugogodišnju suradnju između Grada Zagreba i Pučke kuhinje te i tom prigodom izrazio zahvalnost na potpori i financijskim sredstvima Grada Zagreba koja su nužna za redovito djelovanje Pučke kuhinje.

Tijekom susreta iznesena su mišljenja i prijedlozi kojima će se utvrditi i obogatiti međusobna suradnja i gotovo partnerski odnos koji postoji između Grada Zagreba i Pučke kuhinje na Svetom Duhu u pružanju potpore potrebitima.

Pročelnica Vidović potvrdila je spremnost Gradske uprave u potpori radu Pučke kuhinje na Svetom Duhu i otvorenost u daljnjoj suradnji i novim inicijativama, posebno u skrbi za najugroženije građane grada Zagreba.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno priprema više od 400 obroka za sve ljude u potrebi nikada ne provjeravajući identitet ili tražeći neku potvrdu jer u svakom čovjeku vide brata ili sestru koji su u potrebi.

Susretu su nazočili provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić, koordinator volontera Pučke kuhinje fra Vilček Novački, gvardijan Samostana Svetoga Duha fra Josip Petonjić, rektor bazilike sv. Antuna Padovanskog i župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga fra Ivan M. Lotar te župni vikar fra Filip Pušić.