Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak biskupa Škvorčevića i ministra Aladrovića u Požegi

Požega (IKA)

Požeški biskup mons. Antun Škvorčević u petak 14. siječnja u Biskupskom domu u Požegi primio je ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, u čijoj pratnji je bio savjetnik Luka Čirko.

Na sastanku je sudjelovao i prepošt požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević. Ministar je biskupu predstavio projekte ministarstva s obzirom na obitelji i socijalnu skrb, napose one koji se provode u Požegi, među kojima je i nova zgrada Centra za socijalnu skrb u ovome gradu, čiji je temeljni kamen danas postavljen.

Biskup je s ministrom Aladrovićem razgovarao o karitativnom djelovanju Crkve, istaknuvši kako se ono razlikuje od Vladina rješavanja socijalnih pitanja, za koja je ona stručno i financijski organizirana u okviru svoje brige za opće dobro svakog građanina. Kazao je da je karitativno djelovanje povezano s vjerom koja u siromašnom, osamljenom i bolesnom čovjeku prepoznaje samoga Isusa Krista, koji se s njima poistovjetio.

Biskup je dodao kako navedene dvije razine ne isključuju jedna drugu, naglasivši da Crkva s karitativnog naslova može u dogovoru s Vladom preuzimati ostvarivanje socijalnih projekata pod dogovorenim uvjetima. Spomenuo je kako Požeška biskupija ima nekoliko projekata takve naravi, koji dobro funkcioniraju u korist onih kojima je pomoć potrebna. Biskup je zahvalio ministru Aladroviću na potpori koju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalnog sustava pruža Crkvi u njezinim karitativnim nastojanjima, napose za Ugovor o tom djelovanju koji su pripravili Vlada i Hrvatska biskupska konferencija u provedbi Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o navedenom pitanju, a koji će uskoro biti potpisan.