Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret varaždinskog biskupa Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda s natjecateljima Vjeronaučne olimpijade

Varaždin (IKA)

Tradicionalni susret varaždinskog biskupa Bože Radoša i preč. Damjana Korena, predstojnika Katehetskog ureda Varaždinske biskupije, s vjeroučenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima koji su na međužupanijskoj/biskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade osvojili prva tri mjesta održan je 2. svibnja u dvorani Biskupskog ordinarijata Varaždinske biskupije.

Na početku susreta učenike, mentore i ravnateljice pojedinih škola pozdravio je predstojnik Katehetskog ureda čestitavši im i zahvalivši svima na uspjehu i trudu kojeg su uložili u pripremanju i sudjelovanju na ovogodišnjem natjecanju.

Varaždinski biskup Bože Radoš u riječima ohrabrenja i čestitke dotaknuo se biblijskoga teksta iz Prve poslanice Korinćanima (1 Kor 9, 16-18.22-27) kojima je potaknuo prisutne vjeroučenike da se i nadalje trude rasti u mudrosti te da – kao što kaže apostol Pavao – tako trče da zadobiju neraspadljiv vijenac.

Ove godine Varaždinska biskupija u suradnji s Katehetskim uredom za vjeroučenike i njihove mentore najavila je nagradni izlet u svetište Majke Božje Trsatske i nacionalno svetište sv. Josipa, a na samom susretu uručeni su pokloni – krunica s osobnim imenom natjecatelja te knjiga o blaženom Carlu Acutisu, ljubitelju krunice i euharistije. Nakon podjele poklona susret se nastavio druženjem i okrjepom.