Budi dio naše mreže
Izbornik

Svećenička skupština u Srijemskoj biskupiji

Petrovaradin (IKA/TU)

U prostorijama Biskupijskog ordinarijata u Petrovaradinu u utorak 17. studenoga 2020. održana je Svećenička skupština za prezbitere Srijemske biskupije.

Skupština je započela u 10 sati prigodnom riječju koju je uputio srijemski biskup Đuro Gašparović. Pozdravljajući sve okupljene prezbitere istaknuo je važnost takvih susretanja, te je pozdravio i otvorio rad Svećeničke skupštine.

Skupština je bila podijeljena u dva ključna dijela. U prvom dijelu, vlč. Ivica Zrno se predstavio u vidu novih službi, te je predstavio rad na novim službama: koordinator Biskupijskog pastoralnog centra Srijemske biskupije, te ravnatelj biskupijskog tiskovnog ureda Srijemske biskupije.

Vlč. Zrno je, također, zahvalio svima koji su već bili aktivni u radu navedenih ureda, te je pozvao sve prisutne da se u budućnosti aktiviraju u radu u tim područjima.

Nakon što se govorilo o pastoralnom i medijskom dijelu, uslijedilo je izlaganje ekonoma Srijemske biskupije vlč. Ivana Rajkovića o ekonomskim pitanjima u Srijemskoj biskupiji.

Susret je zaključen prigodnim riječima te bratskim objedom.