Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti Otac uputio videoporuku u povodu proslave blagdana Gospe Lurdske

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je videoporuku vjernicima u Argentini koji slave blagdan Blažene Djevice Marije Lurdske u njoj posvećenom svetištu u Buenos Airesu, objavio je 11. veljače Tiskovni ured Svete Stolice.

Blagdan Gospe Lurdske slavi se na obljetnicu prvog ukazanja Majke Božje sv. Bernardici Soubirous u francuskom Lurdu 1858. godine. Toga dana obilježava se i Svjetski dan bolesnika koji je prije 30 godina ustanovio sv. Ivan Pavao II.

Papa Franjo u videoporuci je hodočasnike potaknuo da traže veliku milost od Blažene Djevice kojoj je i sam uputio molitvu.

Majko, pomozi nam da budemo zajednica koja izlazi u susret svima. Pomozi nam, da budemo zajednica koja izlazi u susret drugima, ali i koja ide naprijed dopuštajući da se i nas susreće – rekao je, istaknuvši da je susret obostran.

Susret nije milodar, već je zajednički hod, bijeg od samoće i izolacije da bismo bili s drugima, s prijateljima, s obitelji, s Božjim narodom, svi zajedno u molitvi pred Gospom. Zato molimo Gospu da nam pomogne da budemo zajednica, poručio je Papa.

Također je naglasio da susret uvijek znači otvaranje drugima – suprotno tomu je zatvaranje srdaca. Stoga je uputio molitvu: Majko, neka naša srca ne budu zatvorena, jer je sebičnost moljac koji izjeda srce.

Sveti Otac na kraju je izrazio hodočasnicima svoju blizinu i sudioništvo u slavlju, kao i molitvenu potporu, a njih je zamolio da se za njega mole.

Neka vas Isus blagoslovi, a Blažena Majka neka vas prati držeći vas za ruke, zaključio je papa Franjo, prenosi Vatican News.