Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjetski dan bolesnika proslavljen u Šibeniku

Šibenik (IKA/TU)

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače 2023. misnim slavljem u kapeli sv. Josipa u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije.

 Euharistijom je predsjedao šibenski biskup Tomislav Rogić. Suslavio je bolnički kapelan don Tomislav Puljić. Slavlju je među ostalima prisustvovao ravnatelj bolnice dr. Kristijan Stipaničev.

Biskup Rogić u homiliji je predstavio poruku pape Franje u povodu Svjetskog dana bolesnika. Vjernike je pozvao da pogled usmjere  na križ. Potom je kazao da je sv. Bernardica prilikom Marijinih ukazanja u Lurdu osjetila da ju je Marija gledala kao osobu.

To nam doziva u pamet da svaka osoba je ljudsko biće i kao takvoj joj treba pristupiti. Bolesne osobe i one sa invaliditetom imaju neotuđivo ljudsko dostojanstvo i svoju misiju u životu. Križ znači bol i patnju, ali nije zadnja riječ. Krist je slavno uskrsnuo na vječni život. To je srž naše vjere i izvor snage po kojem mi prihvaćamo nositi svoje križeve, boli i životne muke. Boli se mogu prikazati za spasenje, a na tom putu pomoćnica nam je Blažena Djevica Marija – poručio je biskup Rogić.