Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći dan trodnevnice u čast Dobrog Pastira u Brestju

Zagreb (IKA)

Treći dan trodnevne duhovne pripreme za blagdan Dobrog Pastira, u subotu 11. svibnja u istoimenoj župi u zagrebačkom naselju Brestje započelo je klanjanjem i molitvom za duhovna zvanja koje su predvodili članovi zajednice mladih.

Misu je predvodio vlč. mr. Karlo Šimek, profesor psihologije i filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u suslavlju s vlč. Zlatkom Pavetićem, župnikom.

Evanđeoski ulomak u kojem Isusovi učenici govore kako je tvrda Isusova besjeda i da ju je teško slušati zapravo govori kako je taj Isusov govor teško prihvatiti. „Slušajući one riječi u jučerašnjem evanđelju, da ako ne jedemo tijelo Isusovo i ne pijemo njegovu krv nećemo imati vječni život, i nama je danas to teško prihvatiti. Neki Isusovi učenici to tada nisu mogli prihvatiti, to im je bilo preteško. Međutim, to je utemeljena istina. Isus nam zaista daje svoje tijelo i krv, a to znači da nam daje sebe – svoj život. S obzirom da je Isus i pravi Bog i pravi čovjek, dajući svoj život daje nam i vječni život“, istaknuo je u svojoj propovijedi vlč. Šimek.

„U današnjem Evanđelju Isus nam govori kako nitko ne može doći k njemu ako ga ne privuče Otac i to je ta tajna vjere. Koliko god se mi trudili i pokušavali shvatiti, Bog je taj koji nas uvijek na različite načine privlači i zove. I ne samo nas, već svakog čovjeka. Zato nikada ne smijemo slušati ili čitati ono što Isus govori kao da su to neke informacije u novinama jer onda ćemo zapravo potpuno promašiti i možda nam neće niti biti jasno. Ništa nećemo dobiti od te riječi jer nam Isus kaže ‘riječi koje sam vam govorio Duh su i Istina’. Znači da je u tim riječima duh koji oživljuje i daje život te ako slušamo na taj način onda ćemo jačati taj duh Isusov u nama“, zaključio je vlč. Šimek.

Misno slavlje glazbeno je animirao zbor mladih.

Ključne riječi:
Brestje trodnevnica