Budi dio naše mreže
Izbornik

Tribina i predstavljanje Zajednice Cenacolo u Župi Svete obitelji

Dubrovnik (IKA)

Tribina i predstavljanje Zajednice Cenacolo održani su u Župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici u četvrtak 24. ožujka.

Na početku tribine mladima se obratio župnik don Marinko Šljivić koji je zahvalio svima za veliki odaziv i pozvao jedne od roditelja, Anku i Nikicu da sudionike uvedu u tribinu i predstave djelovanje zajednice.

Nakon uvodnog dijela, uslijedilo je svjedočanstvo trojice mladića i dviju djevojaka koji se trenutno nalaze u Zajednici u Međugorju. Mladi su ispričali svoje životne priče, a kao zaključak su iznijeli mišljenje da su svi oni izvana izgledali uklopljeno, a iznutra su bili prazni i nezadovoljni što je dovelo do različitih problema zbog kojih su ušli u Zajednicu. Nakon svjedočanstava, mladi su imali priliku postavljati pitanja te tako iz prve ruke doznati ono što ih zanima.

Nakon tribine uslijedila je misa s mladima koju je predslavio dubrovački biskup Roko Glasnović. Biskup je mladima u propovijedi poručio da su dva stola u životu najvažnija i da se za njima trebaju okupljati – euharistijski stol i obiteljski stol. Pozvao ih je da im kriterij života i mjerilo za sve bude Isus Krist te da u njemu trebaju tražiti rješenje problema.

Za kraj ih je pozvao da vjeruju Bogu jer Bog uvijek čini ono što je najbolje za čovjeka. „Mi često gledamo trenutnu situaciju i što bi u ovom trenutku bilo najbolje za nas, a Bog gleda u daljinu, ono što je dugotrajno dobro“, kazao je biskup.

Na kraju mise don Marinko je zahvalio za dolazak mons. Glasnoviću i mladima iz Zajednice. Predsjednica Udruge mladih „Sv. Ivan Pavao II.“ Danijela Soko je u ime mladih zahvalila biskupu na dolasku te mu je poklonila majicu Udruge s poticajnim citatom.

Večer je završila druženjem uz pjesmu i kolače u prostorima Udruge.