Budi dio naše mreže
Izbornik

Trodnevnica na čast svetom Antunu Padovanskom u Srijemskoj Mitrovici

Srijemska Mitrovica (IKA)

Od ponedjeljka do srijede, 10.–12. lipnja upriličena je u katedralnoj župi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, u Srijemskoj Mitrovici trodnevnica na čast svetom Antunu Padovanskom, koju je predvodio vlč. Ivica Zrno, pastoralni suradnik.

Na trodnevnicu su se odazvali brojni župljani srijemskomitrovačke katedralne župe, pristupanjem sakramentu pomirenja, te slavljenjem euharistijskoga slavlja. Trodnevnica je bila uža priprava za dan svetoga Antuna, a kao daljnja priprava, tradicionalno je upriličena pobožnost 13 utoraka na čast svetom Antunu Padovanskom.

Svaka od tri večeri imala je svoj duhovni impuls, u kojem su razmatrana liturgijska čitanja, te istaknut poticajni vjernički primjer.

Predvoditelj trodnevnice, vlč. Ivica Zrno, u prvoj je večeri, govoreći o liku Blažene Djevice Marije, Majke Crkve, naglasio vrijednost i veličinu života Crkve u kojoj bismo se trebali osjećati kao u obitelji. U drugoj večeri trodnevnice, naglasak je stavljen na riječi iz Evanđelja po Mateju Besplatno primiste, besplatno dajte (Mt 10, 8), a treće večeri trodnevnice naglašen je vjernički primjer koji nam pruža sv. Antun Padovanski.