Budi dio naše mreže
Izbornik

U Brestju počela trodnevnica Dobrom Pastiru

Zagreb (IKA)

Uoči župne svetkovine Dobrog Pastira, u četvrtak 27. travnja 2023. u zagrebačkom naselju Brestju počela je trodnevnica.

Molitveni program prvog dana trodnevnice počeo je klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio župnik i sesvetsko-vugrovečki dekan preč. Zlatko Pavetić. Misu je predslavio odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu vlč. Josip Đurin u zajedništvu s umirovljenim svećenikom Zadarske nadbiskupije don Josipom Dučkićem i asistentom na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu vlč. Karlom Šimekom.

Vlč. Đurin je u propovijedi potaknuo vjernike da budu slični Kristu i na koji način bi to trebali činiti. Samo nas ljubav prema Kristu i prema bližnjima vodi k tome putu. Dobri Pastir je taj kojemu moramo biti slični – istaknuo je.

Upitao je zatim okupljene, kada kao vjernici dođu na misu i čuju Riječ Božju, je li to izvor na kojem se napajaju, te vide li nakon što izađu poslije mise njihovi susjedi i oni koje im je Bog stavio u život tog Krista u njima.

Nakon mise okupljenim vjernicima obratio se bogoslov i student 5. godine filozofsko-teološkog studija na KBF-u u Zagrebu Vedran Jakić, koji je iz susjedne Župe Presvetog Trojstva u Moravču. U svjedočanstvu je govorio o svom pozivu i putu do svećeništva te pozvao sve da mole za njega i sve bogoslove.