Budi dio naše mreže
Izbornik

U Centru „Amadea“ obilježen 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Đakovo (IKA/TU)

U povodu Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba Udruga za psihosocijalne potrebe „Amadea“, koju vode Milosrdne sestre Svetoga Križa u Đakovu, organizirala je u ponedjeljak 26. srpnja susret starijih osoba na ljetnoj terasi Centra „Amadea“.

Bake, djedove i starije osobe, uz koje su bila i djeca, na početku susreta pozdravila je sestra Natalija. Tumačenje pet postavki pape Franje u vezi s novonastalim Svjetskim danom djedova, baka i starijih osoba izrekla je sestra Rastislava (1. Znati da vam je Crkva blizu; 2. U bližnjima naučiti spoznavati anđele; 3. Pročitati svaki dan redak iz Svetoga pisma; 4. Čuvati korijene i brinuti se za malene i 5. Otkriti da smo potrebni jedni drugima).

Prigodnim glazbenim programom predstavila se volonterka Udruge, vjeroučiteljica Josipa Akšamović. Marija Mihaljević govorila je o važnosti zajedništva starijih osoba, međusobnom poticanju i pomaganju te druženju u raznim prigodama. O važnosti tjelesne aktivnosti starijih osoba govorila je Marica Kovač, a sestra Antica predstavila se svojim vedrim i humorističnim stihovima kojima je evocirala uspomene iz djetinjstva. Zatim je uslijedio krug razgovora uz poticajne kartice pa su svi sudionici govorili o svojim željama, osjećajima i potrebama.

Zabavni dio programa započela su djeca igrom balonima, a stariji su se natjecali u igrama spretnosti. Susret je završen prigodnim domjenkom uz glazbu i ples.