Budi dio naše mreže
Izbornik

U HKZ-u Ulm molitva za djecu u Ukrajini

Ulm (IKA)

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici  (HKZ) sv. Josipa u njemačkom Ulmu kod molitve "Očenaš" na misi moli se i za djecu u Ukrajini.

Tako je bilo i na petu korizmenu nedjelju, 3. travnja, na misi koju je u crkvi sv. Jurja predvodio voditelj i ravnatelj HKZ-a Ulm mons. prof. dr. Niko Ikić i pred samu molitvu Očenaša pozvao ovogodišnje prvopričesnike da dođu oko oltara te zajedno s njim izmole tu molitvu za djecu u Ukrajini.

HKŽ Ulm vrlo je solidarna s Ukrajincima. Tako su nedavno nakon misnoga slavlja ispred crkve sv. Jurja simbolično u zrak pušteni plavi i žuti baloni s molitvama i željama hrvatske djece i mladih za prestanak rata u Ukrajini i za mir u cijelome svijetu.

Tom prigodom mons. Ikić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, izjavio je kako je mnogo ljudi iz republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine doživjelo slične situacije i znaju što znači napustiti domovinu ili nekoga izgubiti. Prije svega djeca pate, za njih smo zato molili, istaknuo je.

Sve je to pozitivno popratio i na njemačkom jeziku prenio medij Biskupije Rottenburg-Stuttgart u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg, na čijem se području nalazi HKZ Ulm.