Budi dio naše mreže
Izbornik

U Hrvatskoj Kostajnici i Glini počinje zaprimanje zahtjeva za obnovu

Hrvatska Kostajnica/Glina (IKA)

U ponedjeljak 1. ožujka u Hrvatskoj Kostajnici otvara se ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Vladimira Nazora 17. Istodobno, od ponedjeljka, 1. ožujka u Glini se otvara ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg bana Josipa Jelačića 2, objavila je službena mrežna stranica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.


Službenici će od 9 sati u Hrvatskoj Kostajnici i Glini početi zaprimati zahtjeve za obnovu te pomagati mještanima popunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva već su ranije otvoreni u Sisku na adresi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e) i u Petrinji na adresi Trg Matice Hrvatske 18.

U ponedjeljak, 1. ožujka mobilni će uredi biti prisutni na području Martinske Vesi. U utorak, 2. ožujka mobilni uredi prisutni su na području Gvozda.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja, navodi se u nedjelju 28. siječnja na službenoj mrežnoj stranici Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa – potresinfo.gov.hr.

Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko)

Brošura: Program mjera obnove zgrada oštećenim potresom

Više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva: