Budi dio naše mreže
Izbornik

U Nigeriji otet još jedan svećenik

Kachia (IKA)

Naoružani napadači oteli su oko ponoći 8. studenoga u državi Kaduna u sjevernoj Nigeriji katoličkog svećenika vlč. Abrahama Kunata.

Kancelar nadbiskupije Kaduna o. Christian Okewu Emmanuel kazao je lokalnim medijima da je vlč. Kunat župnik Župe sv. Bernarda u lokalnoj upravi Kachia, ali da je zbog nesigurne situacije na tom području živio u Župi sv. Matije Murumbe Kalembe, gdje je i otet

Predsjednik Kršćanske udruge Nigerije podružnice Kaduna vlč. Joseph Hayeb, potvrdio je otmicu te kazao da žive „u vrlo tužnoj situaciji jer se u državi događaju mnoge stvari o kojima se ne izvještava“. Osim toga je naglasio da se mora učiniti mnogo više da bi se građani zaštitili od kriminalaca koji ih proganjaju.

To potvrđuje i nedavni napad na „Oil Village“ koji se nalazi u blizini rafinerije Kaduna prilikom kojeg je naoružana skupina od 15-ak muškaraca napala selo u noći 7. studenoga. U bijegu su za taoce uzeli devet osoba, od kojih je jedna kasnije uspjela pobjeći.

To područje je inače na čestoj meti razbojnika, a nerijetko bivaju oteti i svećenici, javlja agencija Fides, a prenosi Nedjelja.