Budi dio naše mreže
Izbornik

U Nigeriji otete četiri redovnice

Abuja (IKA)

Četiri redovnice otete su u nedjelju 21. kolovoza u nigerijskoj jugoistočnoj državi Imo dok su putovale na misu, izvijestio je Vatican News.

Otete redovnice Johannes Nwodo, Christabel Echemazu, Liberata Mbamalu i Benita Agu pripadaju Družbi sestara Isusa Spasitelja, koje su se o događaju oglasile priopćenjem koje je potpisala glavna tajnica s. Zita Ihedoro.

Dio priopćenja glasi: „Draga braćo i sestre u Kristu, s velikom boli obavještavamo vas o otmici četiri naše gore spomenute sestre. Tužni događaj njihove otmice dogodio se jutros oko čvora Okigwe-Umulolo ubrzo nakon što su sestre krenule na misu.“ Redovnička zajednica pozvala je na intenzivnu molitvu za njihovo brzo i sigurno oslobađanje.

U Nigeriji je posljednjih mjeseci zabilježen porast otmicama koje se često čine radi otkupnine. Svećenici i vjerski vođe različitih denominacija bili su također meta otmica. Protekli tjedan su katolički svećenik i sjemeništarac oteti na cesti između Okigwea i Umunneochija. Dva dana kasnije su oslobođeni.