Budi dio naše mreže
Izbornik

U Nigeriji ubijen jedan od dvojice otetih svećenika

Yadin Garu (IKA)

Otac John Mark Cheitnum, svećenik otet prošloga petka u državi Kaduna u Nigeriji, ubijen je, potvrdili su za Vatican News izvori biskupije Kafanchan. Otac John Mark bio je otet zajedno s ocem Donatusom Cleopasom koji je uspio pobjeći.

Svećenik je ubijen istoga dana kada je otet, 15. srpnja, ali je njegovo tijelo pronađeno 19. srpnja. Dvojica katoličkih svećenika oteta su u župnom dvoru župe Krista Kralja u Yadin Garuu. Vijest o otmici je, u posebnom priopćenju, objavila biskupija Kafanchan, koja je istodobno tražila da se moli za brzo i sigurno oslobađanje dvojice svećenika te pozvala cijelo stanovništvo da se suzdrži od samovoljnoga istjerivanja pravde.

U novom priopćenju, kancelar biskupije Kafanchan otac Emmanuel Uchechukwu Okolo objavio je vijest o smrti oca Cheitnuma, izražavajući duboku žalost cijele biskupije te najavio da će se pogreb održati u četvrtak 21. srpnja u 10 sati u katedrali Svetoga Petra u Kafanchanu. Otac Cheitnum obnašao je razne dužnosti. Bio je, među ostalim, predsjednik Nigerijske kršćanske udruge (CAN), voditelj Ureda za komunikaciju u biskupiji, te župnik Svetoga Jakova u mjestu Fori. Biskupija Kafanchan, koja je proglasila dva dana žalosti, poziva vjernike na molitvu za ubijenoga svećenika i za njegovu obitelj, da im Bog podari utjehu, te ponovno potiče da se suzdrže od samovoljnoga istjerivanja pravde, prenio je Vatican News.