Budi dio naše mreže
Izbornik

U Ogulinu slavljena misa na obljetnicu beatifikacije bl. Stepinca

Ogulin (IKA)

U prigodi obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca 3. listopada slavljena je misa u Župi Uzvišenja sv. Križa u Ogulinu kod kapelice posvećene hrvatskom blaženiku u naselju Procama.

Ove godine proslavljena je 17. obljetnica blagoslova kapele koju je obavio postulator kauze za beatifikaciju kardinala Stepinca mons. Juraj Batelja. Pred pedesetak vjernika misu je predvodio župnik Župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Nikola Prša dok je animirao zbor mladih župe uz gitarsku pratnju Tomislava Kljajića. Među vjernicima misi je nazočio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Danijel Vukelja i Milan Poljak koji je bio i glavni animator gradnje kapelice koja je postala zaštitni znak tog naselja.

„Utječimo se danas zagovoru blaženika Alojzija Stepinca da živimo po istini, pravdi i poštenju kako je i samo blaženik živio“, potaknuo je vlč. Prša te govorio na temelju nedjeljnih čitanja o zajedništvu muškarca i žene ispunjenih u bračnim sjedinjenjima. Tek tada se čovjek ostvaruje u punom smislu riječi. Mnogi danas u „modernom svijetu“ misle da je ženidba nepotrebna a „moderni čovjek“ traži svoj komoditet i ruši Boga. Sav grijeh oko obitelji dolazi iz čovjekove oholosti i sebičnosti. Mladi nakon prvih problema bježe od odgovornosti i rješenja, upozorio je. Grijeh je uvijek posljedica našeg srca zbog laži, ogovaranja, psovke i stalnog mrmljanja. Da imamo pošteno srce ne bismo krali, nama je uvijek netko drugi kriv. Treba znati da je i blaženi Alojzije Stepinac položio život radi poštenja i istine, poručio je vlč. Prša.

Na koncu je izrečena molitva za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.