Budi dio naše mreže
Izbornik

Učenici, roditelji i učitelji zajedno na misi kod svetog Josipa

Karlovac (IKA)

Učenici osnovnih škola Ružičnjak i Lotrščak predvođeni predsjednicom Lucijom Murgić, i tajnikom RINO instituta Ángel González de Rábago hodočastili su u nedjelju 24. rujna u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac. Tom je prigodom misno slavlje predvodio duhovnik Rino instituta vlč. Josep Peguera Poch, a propovijedao rektor Josipova svetišta mons. Antun Sente, ml.

Ovo je već peti put kako Rino institut organizira ovakvo hodočašće. Nakon misnog slavlje obitelji Rino instituta ostali su u zajedničkom obiteljskom druženju u prostorima Josipova svetišta a hodočašće su završili molitvom krunice pri svetom Josipu. RINO, Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje, neprofitna je ustanova čiji je cilj pomoći roditeljima da otkriju ljepotu svoje zadaće, podupirući ih u nastojanju da svojoj djeci omoguće cjelovit, skladan i kvalitetan odgoj koji se temelji na dostojanstvu ljudske osobe i formaciji svakog učenika u njegovoj jedinstvenosti.

Suočeni s odgojnim izazovima s kojima se susreću današnje obitelji, započeli smo projekt otvaranja odgojno/obrazovnih institucija, konkretno vrtića te osnovnih i srednjih škola kako bismo pomogli roditeljima u intelektualnom, moralnom, fizičkom i duhovnom obrazovanju njihove djece u suradnji s vrhunskim nastavnicima.

Na spomenutom misnom slavlju dubovačka župa dobila je dva nova člana, kršteni su Magdalena i Luka.