Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanity First Hrvatska uručio donaciju Caritasovoj Kući sv. Franje

Zagreb (IKA)

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska u srijedu 4. svibnja donirala je korisnicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu prehrambene artikle i rekvizite za igru povodom proslave Uskrsa te Ramazanskog bajrama, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Voditeljici Kuće Ivani Vincek Kovačić donaciju je uručio predsjednik Udruge Munawwar Khan koji je pobliže objasnio okolnosti u kojima je donacija ostvarena.

„Prije otprilike dva tjedna, kad je bio Uskrs, donirali smo oko 70 paketa hrane obiteljima u Brezovici, zatim u suradnji s OŠ Soblinec pakete za 20 obitelji i u suradnji s OŠ Kašina i Caritasom u Kašini još 20 paketa hrane. Tada sam obećao gosp. Vladimiru Vugeru i gđi Mirjani Fitz da ćemo njima, prigodom Bajrama, donirati još hrane. Tako smo danas njima donirali krumpir, luk, brašno, sol, jabuke, tjestenine, čaj, mlijeko i banane. Jučer smo donirali Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu, koju u Hrvatskom Leskovcu vode karmelićanke Božanskog Srca Isusova i Kući bl. Alojzija Stepinca koju u Brezovici ima Caritas Zagrebačke nadbiskupije, a danas smo iznenadili Caritasovu Kuću sv. Franje s istom donacijom: bananama, narančama, šećerom, brašnom, čokolinom, bombonima, loptama i igračkama“, objasnio je Khan. Naglasio je kako se tim donacijama trude olakšati situaciju potrebitima i u isto vrijeme zajedno s njima proslaviti blagdane i podijeliti Božji blagoslov.

Primopredaji su nazočili ravnatelj OŠ Vugrovec–Kašina Vladimir Vuger i voditeljica Caritasa Župe sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu Mirjana Fitz. Ravnatelj Vuger i predsjednik Udruge Khan kratko su se zadržali u Kući te su se upoznali s njezinim radom i Caritasovim korisnicima i zaposlenicima.