Budi dio naše mreže
Izbornik

Varaždin: Cjelovečernji koncert sopranistice Gabrijele Deglin i orguljaša Ivona Fabijanca

Varaždin (IKA)

Sopranistica Gabrijela Deglin i orguljaš Ivon Fabijanec održali su subotu 8. listopada cjelovečernji koncert „Laudate Dominum“ u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusova.

Svakog osmog dana u mjesecu brojni hodočasnici dolaze Majci Milosti. Njoj u čast odzvanjali su glasovi svirala i sopran Gabrijele Deglin. „Koncert je održan drugu godinu za redom i vjerujemo da će i dalje biti ovakvih susreta u našoj crkvi kroz koju je prodefiliralo brojno mnoštvo poznatih, pa i svjetskih glazbenika“ poručile su sestre uršulinke.

Okupljenoj publici mladi glazbenici predstavili su se djelima J. S. Bacha, P. Mascagnia, M. Regera, G. Muffata, J. Brahmsa, C. Francka i M. Martinjaka.

Deglin je prve glazbene korake napravila u Varaždinskoj glazbenoj školi nakon čega je upisala studij solističkog pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Članica je HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci gdje nastupa kao Pamina i Papagena u Mozartovoj Čarobnoj fruli, te kao Francoise u opereti Moć ljubavi, Gjure Eisehutha, zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom. Debitirala je u HNK-u Split kao Venzila u baletnoj operi Atlantida 2018. godine. Osvojila je brojne nagrade na domaćim i inozemnim natjecanjima. Vjerujemo da su ispred Gabrijele Deglin još brojni veliki projekti.

Ivon Fabijanec student je gregorijanike na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje izučava orgulje u klasi izv. prof. art. Elizabete Zalović, te glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prve glazbene korake napravio je kod koprivničke orguljašice Natalije Imbrišak, prof. Na njezinu preporuku upisuje Glazbenu školu u Varaždinu gdje je maturirao smjer teorija i orgulje 2013. godine. Za vrijeme studija teologije sudjelovao je u pripremanju nosača zvuka zagrebačkih bogoslova kao voditelj i orguljaš Okteta bogoslova. Aktivno se bavi crkvenom glazbom u svetištu Majke Božje Močilske u Močilama – Koprivnica, te Župi Presvetog Trojstva u Legradu. Stipendist je Grada Koprivnice.